Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu naukowym pt.: “Wpływ diety o niskiej zawartości zaawansowanych końcowych produktów glikacji na zdrowie kości i parametry kardiometaboliczne u otyłych kobiet po menopauzie: randomizowane badanie kontrolowane”. Głównym celem projektu jest ocena wpływu diety o niskiej zawartości zaawansowanych końcowych produktów glikacji (ang. advanced glycation end products, AGEs) na zdrowie kości u otyłych kobiet po menopauzie. Ponadto w badaniu zostanie oceniony wpływ diety na parametry kardio-metaboliczne, w tym parametry antropometryczne, skład ciała, homeostazę glukozy i insuliny, metabolizm lipidów, parametry dysfunkcji śródbłonka i markery stanu zapalnego.
Szczegóły dotyczące badania naukowego znajdą Państwo na ulotce znajdującej się w załączniku.
Serdecznie zapraszamy do kontaktu!
» nr tel.: +48 607 293 399
» nr tel.: +48 609 122 984
» e-mail: badania_ages@ump.edu.pl
Załączniki:
» Plakat (PDF)
» Ogłoszenie o naborze do badań
Z wyrazami szacunku,
Zespół Badawczy Projektu AGEs
Klinika Gastroenterologii Dziecięcej i Chorób Metabolicznych
ul. Szpitalna 27/33, 60-572 Poznań